Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig funksjonalitet og brukeropplevelse.
Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i vår personvernerklæring. Ved å fortsette og benytte siden aksepterer du vår bruk av cookies.

×
Vita AS

Ble kvitt bekymringsrynker

VITA-kjeden er Norges største leverandør av skjønnhet og velvære. Selskapet kvittet seg med bekymringsrynker og millionkostnader da de fikk ny IT-partner.

Hudpleie, hårpleie og helsekost. Make-up, duft og parfyme. Alt dette møter deg hos VITA og VITA EXCLUSIVE, som er Norges største kjede innen skjønnhet og velvære.

– Vi har en organisasjon med over tusen medarbeidere og en IT-avdeling som består ene og alene av meg. Dette er mulig på grunn av gode eksterne leverandører, hvor vår IT-partner Visolit er en av de viktigste, sier CIO og IT-sjef i Vita, Håkon Tveita.

De åpnet sin første butikk i Oslo i 1981, og har i dag over 200 butikker fordelt over hele landet.

PASSORD OG PROBLEMER

Det er vår 2014. Vita er i sterk vekst, men IT-hverdagen er langt fra optimal. Den består av mye frustrasjon, over 20 ulike PC-typer, opptil 18 ulike passord per bruker, lite samhandling, begrenset innovasjon, utdatert hosting-plattform og umodne hosting-partnere.

– IT var da et problemområde. Man måtte ta grep for å rydde opp, og gjøre IT til et konkurransefortrinn – et sømløst verktøy for samhandling, vekst og innovasjon, sier Tveita.

De satte seg som mål å optimalisere kommunikasjon og samhandling samt redusere support - og frustrasjon. Samtidig ønsket Vita å redusere kostnadene betydelig, øke sikkerheten og få en plattform for enkel innovasjon:

– For å klare dette trengte vi en profesjonell og kompetent partner. Da falt valget på Visolit, både på grunn av pris og fleksibilitet, men også fordi de var innovative og fremtidsrettet.

IT SOM ØKER LØNNSOMHETEN

Visolit samlet alt i en hybrid løsning med Microsoft Office 365 som grunnpilar, i tillegg til lagring, levering av applikasjons- og datavare og servicedesk. Samtidig byttet Vita ut alle datamaskiner til én felles modell – levert av Visolit.
– Resultatet var fornøyde brukere, single sign-on på ni av ti applikasjoner og reduserte supportkostnader på rundt 100.000 kroner i måneden. IT er nå med på å drive businessen fremover, sier Tveita.

Vita var blant annet tidlig ute med å ta i bruk samarbeidsverktøyet Yammer i Office 365. 

– Dette ble et nytt og effektivt sosialt nettverk hvor brukerne hjalp hverandre og samhandlet på tvers av alle de over 200 forretningene. En uventet bieffekt ble at brukerne fikk et verktøy for dialog og samhandling på tvers av tradisjonelle kommunikasjonslinjer. Dette har gitt betydelige forretningsmessige gevinster og åpnet opp for nye muligheter. 

ALT UNDER ETT TAK

– Vi jobber med IT-driften hos mange av Nordens ledende retail-aktører og de setter høye krav til oss hver dag. Vita er en av disse. Det gjør at vi har utviklet kostnadseffektive IT-driftsløsninger for retail-bransjen som kommer både eksisterende og nye kunder til gode, sier Alisan Senel, salgsdirektør i Visolit.

Visolit er ledende i Norden på end-to-end IT og hybride skyløsninger for små- og mellomstore bedrifter.

– Vi trenger ikke lenger bekymre oss for drift, software eller hardware. Visolit er en innovativ partner med oppdatert kunnskap og kompetanse, god og rask support, fleksible og skalerbare løsninger. Dette gjør at vi i Vita kan konsentrere oss om å videreutvikle egen kjernevirksomhet, avslutter CIO og IT-sjef i Vita, Håkon Tveita.

"Vi har en organisasjon med over tusen medarbeidere og en IT-avdeling som består ene og alene av meg. Dette er mulig på grunn av gode eksterne leverandører, hvor vår IT-partner TeleComputing er en av de viktigste." - CIO og IT-sjef i Vita, Håkon Tveita.
Hva vi kan gjøre for deg

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat

Sammen kan vi gå gjennom dine behov, og videreutvikle dine systemer for å møte morgendagens behov.